Zoeken

REPAIR & REUSE: met patches of labels

Koesteren wat we hebben, repareren wat stuk gaat, hergebruiken wat er al is. En als we dan nieuwe producten aanschaffen: het liefst duurzaam. Een beweging die langzaam steeds meer voet aan de grond krijgt. En dus iets waar ook jij voor jouw bedrijf over na moet denken.

Repair markt groeit veel sneller dan de markt voor nieuw

Gebroken? Repareer het dan! Het liefst op een manier zodat het “nieuwe”, gerepareerde product beter is dan hoe het eerder was. De markt voor “remade” producten groeit veel sneller dan de markt voor nieuw. Dus wacht niet te lang en bedenk hoe ook jouw bedrijf hierop kan inspelen.

Praktische oplossing: gebruik emblemen met eigen ontwerp voor reparaties

Natuurlijk moet het praktisch ook nog haalbaar zijn om kleding in te nemen en te repareren. Met een embleem met eigen logo of ontwerp repareer je eenvoudig een gat in oude broek of trui.

Bekijk meer emblemen >

      

Remade kleding met nieuwe labels

Gedragen kleding van je eigen merk weer innemen en verkopen onder de kop vintage?
Verschillende merken experimenteren met het verkopen van reeds gedragen kleding. Een klant levert een gebruikt item in, het bedrijf controleert de staat van het kledingstuk, repareert indien nodig en als het weer verkoopbaar is gaat het online onder een ander kopje.

Ook vintage winkels leven op, met een zorgvuldig samengestelde collectie en mooie photoshoots verkoopt bijvoorbeeld Throwback Classics uit Eindhoven exclusieve stukken voor een zachte prijs.

Labels van eigen merk op vintage kleding

1OFF Paris gaat nog een stapje verder, namelijk door hun eigen logo op de kleding te drukken, stikken of schrijven. Zo krijgt een vintage item nóg meer waarde, er is namelijk zichtbaar wat met de kleding gedaan.

   

Best practices: praktijkvoorbeelden op een rijtje

Nudie jeans biedt een repair service aan, bij KOI kun je een oude broek inleveren en wordt deze als vintage verkocht en ook in de Patagonia repair-werkplaats worden zo’n 50.000 stuks per jaar gerepareerd. Bekijk hier hun filmpje over “repair as a radical act”.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief