Zoeken

Laat met je label de herkomst van je kleding zien

Het is alweertwee jaar geleden dat de fabriek Rana Plaza in Bangladesh instortte. Voor het initiatief Fashion Revolution reden om de Fashion Revolution Day in het leven te roepen.

Deze grote rampen als in de kledingfabrieken in Bangladesh en Cambodja hebben zaken over arbeidsomstandigheden aan het licht gebracht waar heel Europa met afschuw naar kijkt en over spreekt.

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) reageerde vorig jaar met ‘afschuw’: “De onveiligheid in textielfabrieken in Bangladesh is structureel en zeer schrijnend. We mogen niet accepteren dat textielarbeiders enorme veiligheidsrisico’s moeten lopen om voor ons spijkerbroeken en T-shirts te maken.”

Steeds meer winkelketens sluiten zich aan bij Stichting Schone Kleren om de slechte arbeidsomstandigheden tegen te gaan.

Ook de consument wil tegenwoordig weten waar zijn of haar shirts, broeken, jurkjes of schoenen vandaan komen. Zijn deze wel op een eerlijke ‘schone’ manier gemaakt?

Door een techniek in het label toe te passen dat met Layar geopend kan worden kan het kledingmerk de consument een kijkje bieden in de kledingfabriek waar het betreffende kledingstuk gemaakt is. Zo weet de drager dat het kledingstuk op een goede ‘schone’ manier gemaakt is.

Hoe het werkt? Bekijk onderstaand filmpje:

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden met Augmented Reality in merklabels. Meer informatie? Neem contact op met ons adviesteam.