Begin oktober is alweer de zesde editie van de Dutch Sustainable Fashion Week. Een week waarin zoveel mogelijk consumenten op positieve wijze bewust gemaakt moeten worden van de impact van de kleding die zij dragen, op andere mensen en het milieu.
Door jong talent, spraakmakende collecties en innovatieve ontwikkelingen in de spotlights te zetten, wil de Dutch Sustainable Fashion Week aandacht vragen voor een meer duurzame textielindustrie. Gedurende de Dutch Sustainable Fashion Week zullen verschillende merken het inspirerende verhaal over de duurzame kleding en/of productie van hun merk vertellen.
Aangezien wij als EE Labels ook continu bezig zijn met het verbeteren van de duurzaamheid binnen ons bedrijf en het verduurzamen van onze labels en productie juichen wij dit initiatief enorm toe. Als eerste productiebedrijf van Nederland dat voldoet aan de strenge normen voor het STeP-certificaat zijn wij blij dat wij ook een bijdrage kunnen leveren aan deze week die volledig in het teken van duurzaamheid in de textielindustrie staat.
Tijdens de Future Fashion Show X DSFW, op 4 oktober in de Hallen Studio’s in Amsterdam showen drie jonge ontwerpers hun innovatieve ideeën aan het grote publiek. Eén van hen is Sharita Karsten, die haar afstudeerproject aan de Willem de Kooning Academy in Rotterdam maakte met labels, en daarmee de afkomst van het product, als leidraad.
Betere en eerlijkere keuzes voor een transparant kledingmerk
De collectie die Sharita gaat showen heet “NOT MADE ON MARS”, de tekst die zij ook op de labels heeft gebruikt. Dit is enerzijds een verwijzing naar het feit dat de kleding die je koopt niet uit de lucht komt vallen en dus ergens op de wereld door mensen wordt gemaakt.
Ook een transparant kledingmerk? Bestel dan carelabels met je verhaal; gedrukt op biologisch katoen of gerecycled polyester.
In haar zoektocht naar een labelleverancier kwam ze bij EE Labels uit. Sharita zegt daarover: “EE Labels sprak mij aan omdat ze in Nederland produceren en dus nog echt een eigen fabriek hebben. Het was voor mij dus een logische keuze om te kijken of ik bij hen de labels kon laten produceren, omdat ik graag wil weten waar en onder welke omstandigheden mijn producten worden gemaakt.”
EE Labels steunde Sharita zodat zij de afstudeercollectie kon maken waarvan zij altijd al droomde: “Met deze collectie hoop ik de ogen van de consument te openen en ze bewust te maken van het feit dat kleding door mensen wordt gemaakt. Daarnaast wil ik consumenten aansporen onderzoek te doen naar de productiewegen van de merken en winkels waar ze kleding kopen. Want als we willen werken aan een schonere en eerlijkere mode-industrie is het van belang dat de eindgebruiker hier ook aan mee werkt door betere en eerlijkere keuzes te maken.”